Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |

VIDEO/ Çfarë ndodh nëse vullkani shpërthen në mes të detit?

4536E33500000578-4968740-image-a-11_1507698352141

Klipi i mëposhtëm tregon se çfarë mund të ndodhë nëse një vullkan shpërthen në mes të detit. Mesa duket një gjë e tillë ka gjasa të ndodhë në  Auckland në Zelandën e Re.

Për të parë pasojat, profesori i vullkaneve, Colin Ëilson krijoi këtë video si pjesë e hulumtimit për kërcënimet që paraqiten ndaj Zelandës së Re pas shpërthimit të një super-vullkani.

Studimet e tij kanë zbuluar se një shpërthim vullkanik në Gjirin Hauraki do të shkatërronte çdo gjë brenda një rrezeje prej 2.5 km dhe do të pengonte rëndë rrjetet e transportit.

Video tregon se çfarë do të ndodhte nëse Ishulli Vullkanik i Zelandës së Re Rangitoto do të zgjohej nga gjumi i saj në Gjirin Hauraki.

 (BalkanWeb)