Janë zbardhur akuzat që SPAK ka ngritur ndaj të dyshuarve, pas mega-operacionit të kryer disa ditë më parë. Të dyshuarit akuzohen për vepra penale si “vrasja me paramendim e mbetur në tentativë”, “Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje” etj.

Në mesin e të akuzuarve është ish-deputeti i PS Arben Ndoka, por edhe bosë të krimit si Ervis Martinaj, Emiljano Shullazi etj.

AKUZAT NDAJ TË AKUZUARVE:

Arben Ndoka  –  “Vrasje me paramendim”, e mbetur në tentativë, në dëm të shtetasit Aleks Ndreka në datën 01.12.2020 në qytetin e Lezhës.  “Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Durim Bam.

Arian Tuku

“Vrasje me paramendim”, e mbetur në tentativë, në dëm të shtetasit Aleks Ndreka në datën 01.12.2020 në qytetin e Lezhës, “Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Durim Bami

Ilia Ndoka

“Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale”.

Samuel Ndoka

“Vrasje me paramendim”, e mbetur në tentativë, në dëm të shtetasit Aleks Ndreka në datën 01.12.2020 në qytetin e Lezhës, “Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Durim Bami.

Vinçens Tuku

“Vrasje me paramendim”, e mbetur në tentativë, në dëm të shtetasit Aleks Ndreka në datën 01.12.2020 në qytetin e Lezhës.

Ervis Martinaj

– “Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Durim Bami. “Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Elvis Gacaj. “Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasve Leonard Duka, Altin Gega, Fatmir Hyseni.

Jozi Kraja

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Durim Bami.

Astrit Avdyli, alias Astrit Balliu, alias Astrit Sulejmani

Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Durim Bami.

Aldo Avdyli, alias Elidon Avdyli

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Durim Bami.

Miri Bruli

“Ndihma për kalim të paligjshëm të kufijve”, e kryer në bashkëpunim, parashikuar nga neni 298/3 i Kodit Penal.

Naim Stafuka

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Durim Bami

Emiljano Shullazi

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Durim Bami.

Blerim Abazi, alias Blerim Gashi

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Durim Bami.

Elvis Ndreca

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Durim Bami.

Oltion Zefi

“Trafikimi i narkotikëve”, kryer në formë të veçantë të bashkëpunimit, atë të grupit të strukturuar kriminal. “Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale”.

Edson Jozuik, alias Edson Pjetri, alias Edmir Pjetri

“Trafikimi i narkotikëve”, kryer në formë të veçantë të bashkëpunimit, atë të grupit të strukturuar kriminal. “Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale”.

Armando Ndreca

“Prodhim dhe shitja e narkotikëve”, kryer në formë të veçantë të bashkëpunimit, atë të grupit të strukturuar kriminal.

Kasandër Noga

“Trafikimi i narkotikëve”, kryer në formë të veçantë të bashkëpunimit, atë të grupit të strukturuar kriminal, “Grupi i strukturuar kriminal”.

Elson Reçi, alias Elson Kacorri

“Vrasja për gjakmarrje”, e mbetur në tentativë, në dëm të shtetasit Preng Gjini, ndodhur në datën 15.09.2020 në qytetin e Tiranës.  “Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Preng Gjini.

Besian Xhixha

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Preng Gjini.

Enver Diva

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Preng Gjini.

Robert Laçi

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Preng Gjini.

Fatmir Troplini

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Preng Gjini.

Klodian Shahini

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Preng Gjini.

Henerigert Mitri

“Kultivimi i bimëve narkotike”, kryer në formë të veçantë të bashkëpunimit, atë të grupit të strukturuar kriminal, “Grup i strukturuar kriminal” dhe “Pjesëmarrje në grup të strukturuar kriminal”.  “Korrupsioni pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike” “Organizimi ose ushtrimi i veprimtarive të lojërave të fatit në kundërshtim me ligjin”.

Gjergji Cukali

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Elvis Gacaj. “Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Altin Gega.

Kristos Teta

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Leonard Duka.

Denis Meta

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasve Altin Gega, Leonard Duka dhe Erlis Duka.

Viktor Imeraj

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Fatmir Hyseni.

Satilno Basho

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Fatmir Hyseni.

Marklen Haka, alias Marklen Aliu

“Vrasje me paramendim”, e mbetur në tentativë, në dëm të shtetasit Durim Bami, ngjarje e ndodhur në datën 04.11.2020 në qytetin e Tiranës,  “Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Durim Bami.

Tori Xhecuka, alias Hektor Xhecuka

“Vrasje me paramendim”, e mbetur në tentativë, në dëm të shtetasit Durim Bami, ngjarje e ndodhur në datën 04.11.2020 në qytetin e Tiranës, “Vrasje me dashje”, e mbetur në tentativë, në dëm të shtetasit.

Hamza Tërziu

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Hamza Tërziu.

Edison Muceku

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Hamza Tërziu.

Albert Zaja

“Vrasje me paramendim”, e mbetur në tentativë, në dëm të shtetasit Durim Bami në datën 04.11.2020 në qytetin e Tiranës “Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Hamza Tërziu.

Florenc Kelmendi alias Florenc Toçi

“Vrasje me paramendim”, e mbetur në tentativë, në dëm të shtetasit Durim Bami në datën 04.11.2020 në qytetin e Tiranës,  “Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Hamza Tërziu.

Ardit Gjokrosa

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Hamza Tërziu Deivis Bajramaj, “Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe municionit”, në formën e shitjes dhe tregëtimit, kryer në bashkëpunim e posaçëm në formën e “Grupit të strukturuar kriminal”.

Adrian Pikli

“Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe municionit”, në formën e shitjes dhe tregëtimit, kryer në bashkëpunim në formën e “Grupit të strukturuar kriminal”.

Durim Bami

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer  vrasje”, në dëm të shtetasit Arben Ndoka,  “Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer  vrasje”, në dëm të shtetasve Tori Xhecuka dhe Erigers Mihasi,  “Kultivimi i bimëve narkotike”, kryer në formë të veçantë të bashkëpunimit, atë të grupit të strukturuar kriminal.

Endrit Dokle

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer  vrasje”, në dëm të shtetasit Arben Ndoka.

Xhelal Rraja

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer  vrasje”, në dëm të shtetasit Arben Ndoka.

Altin Morina

“Kultivimi i bimëve narkotike”, kryer në formë të veçantë të bashkëpunimit, atë të grupit të strukturuar kriminal.

Gentjan Binjaku

“Vrasje me paramendim”, në dëm të shtetasit Shkëlzen Kastrati, ngjarje e ndodhur në datën 01.02.2021 në qytetin e Fierit.

Leonard Duka

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer  vrasje”, në dëm të shtetasit Ervis Martinaj, Erigers Mihasi.

Erlis Duka

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer  vrasje”, në dëm të shtetasit Ervis Martinaj, Erigers Mihasi

Fatmir Hyseni

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Ervis Martinaj, Erigers Mihasi.

Drianto Bardhi

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Ervis Martinaj, Erigers Mihasi.

Altin Gega

“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Ervis Martinaj, Erigers Mihasi.

Fabio Ballabani alias Fabio Zyberaj alias Ivi Zyberaj

“Goditjet ndaj pjesëtarëve të familjes së personit që kryen një detyrë shtetërore” kryer në bashkëpunim në formën e grupit të strukturuar kriminal, “Grupi i strukturuar kriminal”.

Elton Zalla

“Kultivimi i narkotikëve” kryer në bashkëpunim në formën e grupit të strukturuar kriminal.

Sipas SPAK, të gjitha krimet janë kryer në kuadër të grupit të strukturuar kriminal.

(Balkanweb)

Për t’u bërë pjesë e grupit "Balkanweb" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb
Etiketa: