Menu Krye Të Fundit | Shqipëria |
Lajme
Grupet
Rezultatet
Kalendari
RUSI 2018
14:00

Brazil - Kosta Rika

RUSI 2018
17:00

Nigeri - Island

RUSI 2018
20:00

Serbi - Zvicër


Vetmia, e keqe për njerëzit e vetmuar, kanë dy herë më shumë gjasa të vdesin nga problemet e zemrës

lorena-stroka-ku-valle-mbaron-vetmia-albstroka

Njerëzit e vetmuar kanë dy herë më shumë gjasa të vdesin nga problemet e zemrës, thotë një hulumtim i ri.

Mungesa e mbështetjes sociale mund të ndikojë që njerëzit të prekën më lehtë nga sëmundjet, si dhe t’i bëjnë ata më të prekshëm ndaj stresit dhe më pak të ngjarë të marrin medikamente, thotë studimi.

Megjithëse studimi nuk ka specifikuar zakonet e jetesës jo të shëndosh të njerëzve të vetmuar, ato mund të përfshijnë një dietë të dobët, mosveprimin, pirjen e duhanit dhe pirjen e tepërt të alkoolit.